Zuid Afrika – Reisplannen

Vertrek Schiphol

Vertrek op donderdag, nieuwjaarsdag donderdag 01 jan., 18:35 uur vanaf Amsterdam naar Johannesburg, over Frankfurt.

Aankomst Johannesburg

Aankomend om ongeveer 09:40 uur de volgende dag, vrijdag 02 jan., op Johannesburg O.R. Tambo, gereserveerde huurauto afhandelen, en vandaaruit richting Krugerpark. Aangezien dit een rit van minstens 6 uur betreft, en de hekken van het park vrij vroeg in de avond al sluiten, sla ik eerst mijn tent niet ver bij het park vandaan op (bed in zgn. dorm-room trouwens) in Hazyview.

Krugerpark

Volgende dag, zaterdag 03 jan. als het gaat, nog in de ochtend weer verder voor Skukuza Restcamp in Krugerpark. Moet fantastisch zijn daar, en ben van plan daar veel te gaan wandelen, en heb daar vijf dagen voor uitgetrokken, ook om te acclimatiseren, van zaterdag 03 tot en met donderdag 08 jan.

Rooibok - Impala (Aepyceros melampus) - in Kruger National Park, Zuid Afrika.
Rooibok - Impala (Aepyceros melampus) 
Kruger National Park, Zuid Afrika, 
foto: Hennie Coetzee

St. Lucia

Vanwege tijdverlies door gedoe bij vage grensposten etc. rijd ik om Swaziland heen aangezien er toch geen tijd genoeg is om alles te zien op doorreis. Maak een tussenstop voor overnachting in een B&B in “Piet Retief”, om de volgende dag zo vroeg mogelijk weer verder te kunnen rijden richting St. Lucia; de stad van de loslopende nijlpaarden, grenzend aan het Isimangoliso Wetland Park, aan de noord-oost kust. Daar kom ik dan dus op vrijdag 09/01 aan en vertrek weer maandag 12/01, maar natuurlijk niet voordat er enkele excursies in het Wetland Park zijn ondernomen …

Wevers - in St. Lucia, Zuid Afrika.
Wevers
St. Lucia, Zuid Afrika, 
foto: Phil Curme

Durban

Blijft in ieder geval een volle dag over om de eerste serieuse stad te gaan bekijken: Durban. Deze stad heeft de grootste Aziatische gemeenschap op het Afrikaanse continent, en de grootste Indische populatie buiten India, en dus ook lekker eten. Overnachten in een hostel in een noordelijke suburb; maandag 12/01 – woensdag 14/01.

Port Saint Johns

Volgende stop: Amapondo, de backpackers hostel waar Jan-Willem werkt. We zullen dan wel zien hoe snel we daar de omgeving hebben verkend. En vanwege dat JW dan ook vrij kan krijgen van zijn werk, trekken we daarna samen door naar de Drakensberg.

Drakensberg

Een en al bergen daar, dus dat wordt wandelen: JW is daar ook nog steeds niet “fatsoenlijk” geweest, zoals hij zelf schreef, dus dat wordt voor hem dan daar toch ook een nieuwe ervaring …, kijken of we iemand kunnen vinden om al die waterflessen te dragen in de hitte.

kaart van het noord-oosten van Zuid Afrika met gemerkte verblijfplaatsen
Noord-Oosten van Zuid Afrika, 
gemerkte verblijfplaatsen
Advertenties
Zuid Afrika – Reisplannen

4 gedachtes over “Zuid Afrika – Reisplannen

  1. Lijdia zegt:

    Goed bezig Bram, fijn dat Jan/willem het ook fijn vind dat je komt, Super blij voor je , ik heb gewoon zin in jou reis haha, Ik kom je de 31 ste van Schiphol halen hou het vluchtnummer wel in de gaten, suc 6 met de verdere voorbereidingen…

    Liefs Lijdia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s